joi, 8 ianuarie 2009

Targul de IT&C CES din Las Vegas

Saptamana aceasta in Las Vegas incepe targul IT&C CES.
Una din noutatile de la acest targ este notebook-ul produs de cei de la Hewlett-Packard la care bateria poate tine opt ore. Netbook-ul Mini 2140 foloseste un procesor Intel Atom de 1.6-GHz si este succesorul sistemului 2133 Mini-Note care utiliza un procesor Via C7-M de 1,2 GHz. 2140 va fi disponibil standard cu o baterie cu trei celule si o autonomie de patru ore, dar optional, clientii vor putea alege sa foloseasca bateria cu sase celule ce ofera autonomia de opt ore.
E de asteptat ca la noul model, HP sa rezolve una din principalele critici ale netbook-ului 2133 Mini-Note despre care utilizatorii s-au plans ca se incalzeste puternic in timpul functionarii. Producatorul spune ca la noul laptop temperatura carcasei nu va trece de 40 grade.
O alta noutate este mini-laptop-ul Eee PC produs de taiwanezii de la Asus .Acesta are un ecran tactil si rotativ. Cantareste 1,1 kg, are procesor Intel Atom 1,33 GHz, ruleaza Windows XP si in afara de faptul ca ecranul de 8,9 inchi este senzitiv, poate fi rotit la 180 de grade, astfel incat laptop-ul devine un tablet PC.
O alta noutate interesanta este Eee Keyboard, o tastatura cu procesor si ecran ce poate fi conectata la un monitor, televizor sau proiector, sau poate fi folosita pentru a naviga pe internet cu ecranul de 5 inchi aflat in dreapta tastelor. Tastatura are 950 de grame, dispune de procesor Intel Atom 1,6 GHz, ruleaza Windows XP, dispune de memorie 1GB DDR2 si spatiu de stocare 16 GB sau 32 GB SSD. Problema este autonomia bateriei care in prezent este de 90 de minute, insa producatorul vrea sa o extinda la cateva ore.
Tot cei de la Asus vor prezenta notebook-ul S121 care dispune de o memorie SSD de 512 GB si va fi prezentat la CES cu sistemul de operare Windows 7, dupa ce Asus a semnat un parteneriat cu Microsoft in acest sens. Laptop-ul are ecran tactil de 12 inchi, cantareste sub 1,5 kg si va dispune de procesor Intel Atom de 1,33 GHz. Netbook-ul va fi iesi pe piata cel devreme intr-o luna, evident nu cu Windows 7 - care va fi lansat oficial spre finalul anului. S121 va costa cam 1.650 de dolari in SUA.

Niciun comentariu: