miercuri, 7 ianuarie 2009

Google lucreaza la un Android pentru orbi

Google lucreaza la un Android care va face sistemul de operare al telefoanelor mobile mult mai usor de folosit de catre persoanele care au probleme cu vederea.
TV Raman, cercetator Google, orb de la varsta de 14 ani, lucreaza la un sistem care prin apasarea ecranului va asigna acel punct numarului 5, centrul pad-ului numeric.
Acest sistem ar usura folosirea intregului ecran de catre persoanele care au probleme de vedere. Acestia vor putea de asemenea sa stearga numarul si sa inceapa din nou.
"Aspectul de care sunt cel mai interesat este mutarea tuturor lucrurilor in lumea mobila, pentru ca aceasta ar insemna o schimbare majora in stilul de viata", a adaugat Raman pentru The New York Times.
In momentul de fata exista solutii pentru citirea ecranelor telefoanelor mobile, dar ele costa la fel de mult ca si telefonul in sine. Raman doreste sa includa sistemul de la inceput in procesul de design.
El a mai adaugat ca ar mai avea nevoie de inca 10 ingineri motivati care sa lucreze la accesibilitate.
Raman mai lucreaza de asemenea la un sistem care ar permite persoanelor cu probleme de vedere sa se deplaseze folosind comenzi vocale de la telefon. Acest sistem foloseste GPS si software-ul de harti al telefoanelor mobile. Sistemul a putea fi folosit cu succes si de persoanele care au o vedere buna.
"Daca ai o tehnologie care poate recunoaste un semn de pe strada atunci cand conduci pe lana el, acest lucru este util pentru toata lumea" a mai adaugat Raman. Pentru deplasarea in alte tari se vor folosi traduceri.

Niciun comentariu: